Gyengénlátó Változat

Látogatói információk

Hogyan juthatok el Gönyűre?

autóval: Győr és Komárom irányából az 1-es úton érhetik el a települést. Ha az M1-es autópálya felől érkeznek, akkor a Nagyszentjánost és Gönyűt jelző táblájánál térjenek le! Az út átvisz Nagyszentjánoson, majd beletorkollik az 1-es útba. Itt balra kell kanyarodni, és már látják is Gönyű üdvözlőtábláját.

kerékpárral: Gönyű az EuroVelo6-os kerékpárút mentén helyezkedik el. Győr felől biztonságos, jó minőségű kerékpárúton érhető el a település (kb. 15 km). Mivel a Kisalföldön vagyunk, ezért nehéz terepviszonyokkal sem kell számolni. :) 2022 őszére várható, hogy már Komárom felől is el lehet hozzánk kerekezni, méghozzá egy vadiúj kerékpárúton.

hajóval: A település központjában, a 1790+670 fkm-nél két úszómű is áll. Az egyiknél ingyenesen állhatnak meg a 10 LE alatti teljesítményű csónakok. A másik úszóművön való kikötés feltételeiről a https://partnerhajozas.hu/szolgaltatasok/ oldalon tájékozódhatnak.

 

Hol parkoljak?

autóval, busszal: A Duna-partra érkezők a Kossuth Lajos utca melletti murvás parkolókban vagy az út mellett, lehúzódva tudnak megállni. Amikor ezek a parkolók megtelnek, akkor a Bem József utca parkolóhelyei állnak rendelkezésükre. A helyi éttermek saját parkolóval rendelkeznek. A térképen kék szín jelzi a parkolóhelyeket.

Parkolóhelyek - térkép

hajóval: Amennyiben az ingyenes úszóműnél kötnek ki, kérjük, hogy a hajót ne hagyják az úszóműhöz kikötve, amíg a parton tartózkodnak, hanem az úszómű mellett rögzítsék.

 

Milyen látnivalók várnak?

A térképen jelölt sétaút mellett található a látnivalók nagy része. Barangolják be a települést kedvük szerint! A vendéglátó- és szálláshelyekről a https://www.gonyu.hu/vendeglatas-szallashelyek menüben találnak információt. A séta közben biztosan jól fog esni egy jó kávé vagy egy finom ebéd.

Látnivalók térkép

E-mail

Webkamerák

webcam01_2023.jpg

webcam02_2023.jpg

Légszennyezettségi adatok

2024.07.17. 22:45
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 752 7
NO2 4 4
NOx 6 2
O3 78 43
NO 1 -
Szélirány K
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

További oldalak